Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Madrass Barnrum

När man pratar madrasser till barnsäng kan man konstatera att valet av barnmadrass är precis lika viktigt som när det gäller ett köp av madrass åt en vuxen. Madrassen barnet använder skall vara bra att sova på och bör vara tvättbar.

Barnmadrass

När man pratar madrasser till barnsäng kan man konstatera att valet av barnmadrass är precis lika viktigt som när det gäller ett köp av madrass åt en vuxen. Madrassen barnet använder skall vara bra att sova på och bör vara tvättbar.

Hur väljer jag barnmadrass?

Till spjälsäng och vagga finns det olika sorters madrasser att välja mellan. Madrass till spjälsäng har oftast en 5 cm tjock madrass, medan en barnmadrass till juniorsängen ofta är 8 cm tjock. Det som är bra att komma ihåg när man skall skaffa en ny madrass är att ett barn sover en stor del av dygnet och därför bör man komma ihåg att madrassen är bland det viktigaste man skaffar till sitt barn. Det finns madrasser i olika prisklasser och i olika tjocklekar men de flesta har en gemensam nämnare och det är att de har ett avtagbart tyg som kan tvättas i maskin i 60 grader.

När du beger dig ut i affärerna för att skaffa en ordentlig barnmadrass finns det några saker som är viktiga att komma ihåg. Bland det viktigaste är att madrassen har ett löstagbart tyg som går att tvätta. Småbarn svettas lätt och det händer ofta olyckor som gör att både madrassen och tyget bör kunna rengöras. Det kan även vara bra att tänka lite längre fram och kanske välja en så kallad växamadrass som kan förlängas när barnet vuxit lite grann. En sådan madrass har två eller tre delar och du kan börja med att använda en av delarna och senare lägga till madrassens förlängningsdelar.

En bra madrass gör skillnad

Att en barnmadrass skall ha en avtagbar klädsel som kan tvättas i maskin är det viktigaste, men det är även viktigt att vara observant ifall man har ett allergiskt barn. Om barnet har anlag för allergi kan det var skäl att skaffa en allergisäker hälsomadrass. Dessa madrasser är gjorda av komprimerad polyesterfiber. De är mjuka, har bra luftcirkulation, andas och leder undan värme och fukt mycket bra .

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;