Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

SLEEPO FAVORITES

BILLIE SERIEN

SOFFA, LOUNGESTOL, SITTPUFF

DIN NYA FAVORITSOFFA

Det är svårt att inte älska vår soffserie Billie. Med ett imponerande formspråk, härlig komfort och oslagbart utseende, blir Billie snabbt en favorit. Vår populära Billie-serie består av många olika varianter och storlekar, så vare sig du bor stort eller litet finns det alltid en Billie som passar dig.

MODELLER

2-, 3-. & 4-SITS SOFFA

Soffan Billie kommer i en rad storlekar som börjar vid 2-sits, perfekt för dig med lite färre kvadratmeter hemma. Billie 2-sits har en bredd på 208 cm, och trots det mindre måttet, känns den fortfarande gedigen och förlorar inte sin imponerande look. 2-sitsen fungerar bra att kombinera med någon av de större storlekarna för en komplett soffgrupp.

Har du dock lite mer plats hemma kan du välja vår populäraste modell Billie 3-sits som är 236 cm bred. Även om denna modell har ett mått som ligger i linje med andra 3-sits soffor, känns den ändå maffigare och lyxigare utan att ta upp allt för mycket plats.

Vill du ha en ännu större soffa så kan du välja att klicka hem Billie 4-sits. Denna variant är 282 cm bred och ger dig en soffa med mycket utrymme. Trots sin stora storlek är 4-sitsen ändå ett bra val för dig som bor några trappor upp då soffan är delad i två och blir enklare att bära.

LOUNGESTOL & SITTPUFF

Har du redan en soffa som du älskar? Får även den minsta Billie soffan inte plats i ditt hem? Eller har du redan klickat hem en Billie soffa och vill utöka serien? Då kan vi tipsa om att Billie finns som Loungestol och Sittpuff. 

Loungestolen kommer i två storlekar. Den större är 120 cm bred och kan på grund av sitt generösa mått också användas som en liten 2-sits soffa. Känns den för stor så finns Billie i en mindre, 95 cm bred, variant.

Behöver du en extra sittplats eller vill du ha någonting att vila fötterna på? Säg hej till sittpuffen Billie. Puffen har ett mått på 95 x 95 cm och i tygerna Creme Teddy och Beige Bouclé kan du dessutom välja sittpuffen i storleken 95 x 73 cm.

DIVANSOFFA

Är ni många i familjen eller har du helt enkelt plats för en riktigt stor soffa? Då kan Billie Divansoffa passa dig perfekt. Med en rymlig divandel där du kan sträcka ut dig, erbjuder divansoffan avkoppling på hög nivå. Soffan har en bredd på 292 cm och ett totalt divandjup på 170 cm.

Precis som 4-sitsen är divansoffan uppdelad i två moduler för enklare förflyttning som inte kompromissar med utseendet. Soffan finns i två varianter – med divan på höger eller vänster sida.

Har du extra plats över i vardagsrummet? Kombinera gärna din nya divansoffa med den härliga Billie sittpuffen eller loungestolen.

TYGER

BEIGE BOUCLÉ

En tidlös favorit i ett sobert bouclétyg som är svårt att inte tycka om. Med en texturerad finish känns tyget lyxigt och kvalitativt. Den melerade färgtonen kan upplevas både varm och kall beroende på placeringen och exponeringen av ljus. Tyget är Easycare märkt vilket betyder att det är behandlat för att stå emot fläckar och gör bouclén till Billies tåligaste tyg.

 • Komposition: Polyester (48%), Acetat (37%), Bomull (8%), Ull (7%)
 • Martindale: 35 000
 • Pilling: 3-4
 • Färgbeständighet: 5
 • Öko-Tex Certifierat

CREME TEDDY

Ett mjukt och mysigt tyg som ger dig en omfamning när du sjunker ner i soffan. Med en naturvit färg och krämig bas har tyget en varm karaktär som matchas bra ihop med det mesta. Just nu älskar vi kombinationen mellan Billie i teddytyget och vår fantastiska ullmatta Vienna! Tyget kräver lite mer aktsamhet än bouclétyget men med rätt omsorg får du en soffa som håller länge.

 • Komposition: Polyester (100%)
 • Martindale: 40 000
 • Pilling: 4-5
 • Färgbeständighet: 5
 • Öko-Tex Certifierat

NATURE

Billie i tyget Nature är ett senare tillskott i jämförelse med Bouclé och Teddy, men har blivit lika älskad som sina föregångare. Tygets utseende har en klassisk känsla med en mjuk och slät ytfinish. Kulören är melerad i naturfärgade toner för en lugn och tidlös bas. Precis som bouclén kan Nature dra åt både det lite varmare och lite kallare hållet beroende på omgivning och ljuset. 

 • Komposition: Bomull (63%), Linne (37%)
 • Martindale: 32 500
 • Pilling: 3
 • Färgbeständighet: 4-5

Osäker på vilket tyg du ska välja? Kontakta vår kundservice via telefon eller mejl så hjälper de dig med att skicka tygprover.

DETALJERNA

KOMFORT

När du först ser Billie kan den möjligtvis upplevas som stram och strukturerad med utseendet i fokus. Men när du för första gången sätter dig i en Billie kommer du att bli förvånad över hur otroligt mjuk och bekväm soffan är.

Soffan är uppbyggd på en stabil träram med nozagfjädring som hjälper till att fördela soffans komfort jämnt över hela sittytan. Billies sittplymåer är stoppade med kallskum som ser till att soffan håller sin form utan att kännas stum och hård. Sitsen är dessutom stoppad med silikon vilket är ett mer allergivänligt alternativ för dig som inte tål dun.

PRODUKTION

Billie är ett hantverk från början till slut och det är endast de mest erfarna möbelkonstruktörerna som kan tillverka denna soffserie. Bland annat stoppas varje bubbla förhand med fiber. Detta sker på ren känsla för att få bästa tänkbara komfort och hållbarhet, vilket resulterar i att varje Billie blir unik.

Produktionen sker i Europa och är ISO 14001 certifierad som garanterar att standarden för miljöledning möts. Här tillverkar skickliga hantverkare din Billie med en blandning av både traditionella och innovativa metoder. Innan varje Billie-produkt lämnar fabriken, genomgår den en noggrann kvalitetskontroll för att soffan ska leva upp till dina förväntningar.

UTSEENDE

Billie är helt klart inte som andra soffor. Designen känns nytänkande och kontemporär, men samtidigt tidlös och som en framtida klassiker. Det är en soffa som med sin bulliga form och imponerande närvaro, utan tvekan drar alla blickar till sig. Om du vill ha en soffa med fantastisk komfort och oslagbart utseende så är Billie soffan för dig!

SKÖTSELRÅD

Billie är en fantastisk soffa där både komfort och utseende är svåra att överträffa. Dock behöver Billie, i likhet med många andra soffor, lite extra omsorg av sin ägare med jämna mellanrum.

Bubblorna i sitsen kan beroende på användande och tid upplevas som lite nedsuttna, detta åtgärdas enkelt genom att massera bubblorna och därigenom få fiberfyllningen på plats igen. Gör detta regelbundet för att på så sätt förlänga livslängden och öka dess bekvämlighet.

I allmänhet rekommenderar vi att Billie, i alla tre tygerna, bör dammsugas ungefär varje vecka med ett mjukt munstycke och låg sugkraft.

BEIGE BOUCLÉ

Bouclé är ett Easycare-tyg som är lätt att ta hand om och som inte behöver impregneras. Tyget impregneras i tillverkningsprocessen och Easycare rekommenderar inte att man applicerar ett nytt (annat) impregneringsmedel ovanpå, eftersom det kan försämra effekten av den egna impregneringen.

Då Bouclé-tyget är certifierat med Easycare blir fläckar inte ett lika stort problem. Borttagning av fläckar görs bäst med varmt vatten och lite diskmedel.

CREME TEDDY

Teddy-tyget är lite mer känsligt i jämförelse med Bouclé-varianten men är trots det ett slitstarkt tyg som klarar användning. Tyget behöver inte impregneras men om du trots det vill impregnera tyget, så är det viktigt att följa impregneringsleverantörens rekommendationer. Vi kan dock inte garantera hur tyget reagerar med den valda impregneringen.

Om en fläck skulle uppstå rekommenderar vi att du använder varmt vatten och lite diskmedel.

NATURE

Billie finns även i tyget Nature som är otroligt snyggt men precis som Teddy-tyget kräver det lite extra aktsamhet. För detta tyg rekommenderar vi inte impregnering då tyget innehåller linne. Var överlag försiktig och avstå från att använda vätskor och andra rengöringsprodukter.

Vill du se Billie i verkligheten innan du klickar hem den? Då är du varmt välkommen till vårt Showroom i centrala Stockholm där den finns i flera olika varianter.

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;