Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Bäddmadrasser

Det finns bäddmadrasser i olika tjocklekar och med olika hårdhet beroende på vad du finner bekvämt – något som givetvis är en individuell smaksak men också beror på din kroppsvikt. Generellt sett gäller att ju tyngre man är, desto fastare sovunderlag föredrar man. En annan faktor är ens ålder - allteftersom man blir äldre föredrar man ofta en fastare madrass. En bäddmadrass kan göra stor skillnad för sovkomforten i exempelvis båten, husvagnen eller sommarstugan, där sängmadrasserna i regel inte är av högsta kvalitet. För det andra skyddar även en bäddmadrass den undra madrassen mot slitage, vilket gör att den håller längre.

Vilken bäddmadrass ska jag välja?

Den tunnare madrass som placeras ovanpå den egentliga madrassen eller resårbottnen kallas för bäddmadrass, och denna fyller flera funktioner. För de första förbättrar den madrassens komfort. Är din madrass lite för hård eller mjuk för din smak, går detta att justera med en bäddmadrass. På så vis behöver du inte köpa en ny madrass varje gång dina sömnpreferenser ändras.

Här på Sleepo finner du bäddmadrasser i flera populära standardmått som bäddmadrass 90 cm, bäddmadrass 105 cm, bäddmadrass 120 cm, bäddmadrass 140 cm, bäddmadrass 160 cm och bäddmadrass 180 cm.

Det finns bäddmadrasser i olika tjocklekar och med olika hårdhet beroende på vad du finner bekvämt – något som givetvis är en individuell smaksak men också beror på din kroppsvikt. Generellt sett gäller att ju tyngre man är, desto fastare sovunderlag föredrar man. En annan faktor är ens ålder - allteftersom man blir äldre föredrar man ofta en fastare madrass. En populär bäddmadrass är Tempur bäddmadrass som har det unika Tempur-materialet, som formar sig efter tyngden och värmen från din kropp, för att ge tryckavlastning och personligt stöd.

En bäddmadrass kan göra stor skillnad för sovkomforten i exempelvis båten, husvagnen eller sommarstugan, där sängmadrasserna i regel inte är av högsta kvalitet. För det andra skyddar även bäddmadrassen den undra madrassen mot slitage, vilket gör att den håller längre. Den absorberar också svett från din kropp när du sover vilket ökar madrassens livslängd avsevärt och gör att den håller formen bättre. Den skyddar också mot fläckar som, i värsta fall, kan vara omöjliga att få bort. För det tredje blir det lite enklare att bädda, eftersom du stoppar lakanet om bäddmadrassen istället för själva madrassen, som ofta är för tjock för att lakanet ska nå runt.

Hur tar jag hand om min bäddmadrass?

För att säkerställa att din nya bäddmadrass ska hålla länge är det viktigt att du tar hand om den. Vädra den regelbundet och se till att vända på den åtminstone någon gång i halvåret. Vänd den upp-och-ned samtidigt som huvud- och fotända byter plats. Denna rotation förhindrar att den slits på samma ställen och försämrar dig sovposition. När du avlägsnat bäddmadrassen kan du gärna passa på att dammsuga den undertill för att hålla sängen fräsch. Tvätta även det avtagbara överdraget vid behov. Bäddmadrasser finns med en rad olika stoppningsmaterial: naturlatex, kallskum, polyester, dun, softex med mera. Naturmaterial leder bort fukten bättre än syntetmaterial och skapar därmed en fräschare sovmiljö. Latex är till exempel dyrare än syntetmaterial, men det är ett material som andas effektivt och som har en lång livslängd. Valet av material kan göra stor skillnad för kvalitén på din nattsömn. 

Sätt en guldkant på tillvaron – gör din säng perfekt genom att unna dig en riktigt skön bäddmadrass från tillverkare såsom Tempur, Mille Notti  och Sleepo Beds. Bäddmadrasser från dessa tillverkare har utvecklats genom åratal av testande och ständiga förbättringar av stoppningsmaterial, ytmaterial och form. Den mångåriga erfarenhet av säng- och madrassbranschen som de besitter garanterar dig en ljuvlig sovkomfort.

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;