Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

SLEEPO FAVORITES

ADELE MATBORD

EN TIDLÖS FAVORIT

Det underbara matbordet Adele har kommit att bli omåttligt populärt och det är inte svårt att se varför. Med panelklädd fot och slät toppskiva är bordet en ny, tidlös favorit.

Välj mellan det runda, det ovala eller det förlängningsbara bordet i tre utföranden - vitpigmenterad ek, svart ek och valnöt.

FORM

RUNT BORD

Det runda matbordet Adele ser till att ingen hamnar själv på ett hörn. Den sociala formen gör att hela sällskapet kan se varandra och umgås. Adeles pelarfot har även den en praktisk funktion. Du kan nämligen lätt få plats med en extra sittplats då foten är placerad i mitten och det finns inga yttre ben som tar upp onödig yta.

De runda borden är tillgängliga i tre storlekar:

 • Ø115 cm
 • Ø130 cm
 • Ø150 cm

OVALT BORD

Ett ovalt bord blandar det bästa från ett rektangulärt respektive ett runt bord. Formen behåller den praktiska längden från ett avlångt bord, men även de sociala formerna från ett runt. Det ovala Adele bordet är dessutom en riktig showstopper med sin imponerande storlek och två gedigna pelarben. Här får många plats och passar perfekt för dig med lite mer plats hemma.

Det ovala bordet är tillgängligt i en storlek:

 • 220 x 100 cm

FÖRLÄNGNINGSBART BORD

Om du vill kunna bjuda hem många samtidigt, men till vardags kunna ha ett mindre bord som inte tar så mycket plats, så finns det även en Adele för dig i form av ett förlängningsbart bord. Med denna variant behöver du heller inte välja mellan ett runt eller ovalt bord. I sin originalform är bordet cirkulärt men när det förlängs, med hjälp av iläggsskiva, blir det ovalt – en perfekt kombination för dig som inte kan bestämma vad som passar bäst i ditt hem.

De förlängningsbara borden är tillgängliga i två storlekar:

 • Ø130 + 50 cm – Totallängd 180 cm
 • Ø150 + 50 cm – Totallängd 200 cm

KOMBINERA MED

Alla matbord behöver kombineras med några snygga matstolar och det gäller såklart även vår Adele. Här nedan finner du förslag på stolar som vi tycker passar superfint ihop med Adele.

För ännu fler alternativ, klicka dig in till vårt breda sortiment av matstolar.

BAUER MATBORD

Älskar du Adele men behöver ett ännu större bord? Då tycker vi att du borde välja vårt matbord Bauer – som du dessutom hittar hemma hos självaste Pernilla Wahlgren!

Med en oval toppskiva, vitpigmenterad finish och panelklädda ben är likheten mellan Bauer och Adele tydlig. Bauer har dock ett extra generöst mått med en längd på 250 cm som med hjälp av iläggsskiva kan förlängas till hela 300 cm.

SKÖTSELRÅD

OLJAD FINISH

 • Innan du använder ditt oljade bord måste detta behandlas med möbelolja. Upprepa sedan behandlingen 2-3 gånger per år. Kom även ihåg att rengöra ytan innan behandling.
 • Torka alltid bort eventuellt spill omgående.
 • Rengör dagligen med en mjuk och fuktig bomullstrasa. Lite mild tvållösning kan även användas.
 • Använd en torr trasa för eftertorkning.
 • Undvik kontakt med textilier och tapet då det kan uppstå fläckar från oljan.
 • Om något placeras på bordet i över en vecka så kan ljusa fläckar uppstå.
 • Använd underlägg för glas samt tallrikar.

LACKAD FINISH

 • Rengör med en lätt fuktad och mjuk trasa med lite vatten och mild tvål. Undvik kemikalier, alkohol och slipande rengöringsmedel.
 • Eftertorka med en mjuk och torr trasa.
 • Kom ihåg att alltid torka bort eventuellt spill omgående.
 • Underhåll bordet genom att applicera en möbelpolish.
 • Använd underlägg för glas samt tallrikar.

Vill du se Adele i verkligheten innan du klickar hem den? Då är du varmt välkommen till vårt Showroom i centrala Stockholm där den finns i flera olika varianter samt träprover.

Adele bord

Adele blev snabbt en favoit hos både er och hos oss, vilket inte är svårt att förstå! Härliga matbord, soffbord, vitrinskåp och sideboards hittar du i vår underbara Adeleserie, tillverkade i högkvalitativa material och utföranden som svart, vitoljad ek samt i valnöt. Scrolla bland Sleepos egna sortiment av serien och klicka hem dina favoriter! 

Adele matbord

Vid matbordet spenderar vi alla mycket tid. Här äter vi frukost, lunch och middag, då är det extra viktigt med ett tåligt och tidlöst matbord. Vårt underbara Adele matbord finns i både rund och oval form med utföranden i vitoljad ek, svart ek samt i valnöt. Hitta inspirationen för kommande middagsbjudningar här!

Adele soffbord

Förutom stilfulla matbord hittar du även Adele soffbord i vårt unika sortiment. Vare sig du har bjudit hem när och kära eller om du krupit upp framför TVn så passar soffbordet Adele perfekt i varje scenario. Bordet är runt med toppskiva i faner och en ribbad, panelklädd fot i solid ek och plywood. Foten är 35cm bred.

Adele sideboard

Är du ute efter Adele fast som ett sideboard eller vitrinskåp? Valet är ditt! Vi erbjuder vår fantastiska Adeleserie i både större och mindre sidobord och highboards/vitrinskåp. 

Adele sideboard är ett modernt sideboard med ribbade sidor och topp i ekfanér och ben i solid ek. Med ett generöst hyllplan får du gott om plats för böcker, dekoration eller andra inredningsdetaljer. 

Till Adele Highboard får du gott om utrymme med två hyllplan. Alla möbler i vår Adeleserie går att välja i vitoljad ek, svart eller valnöt. 

Skötselråd

För att ta han om din nya Adelemöbel rekommenderar vi att du ska underhålla bordet genom att applicera en möbelolja. Vi rekommenderar en vaxolja då den ger ett bra skydd. Exempelvis "Leather Master Wood Wax Oil" (Säljs ej på Sleepo).

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;