Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Underlakan & lakan

Underlakan utgör basen i din bäddning. Det är på underlakanet du ligger och det är viktigt att du hittar ett lakan med rätt känsla för just dig. Bomull, satin och polyester är material som ofta används till lakan. Skillnaden på lakanens kvalitet bestäms av vilket råvarumaterial som används och vilka vävtekniker som tillämpas.

Populära varumärken

Brett sortiment av underlakan

Ett bra underlakan som passar din personliga smak höjer känslan när du ligger i sängen och skapar utgångspunkten för en god nattsömn. Här hittar du lakan i olika färger, material och storlekar. Du hittar även kuvertlakan och formsytt lakan, så kallat "Dra-på-lakan". Ett lakan av kvalitét skapar en lyxig känsla i sovrummet!

Lakan i material för alla tillfällen

Underlakan utgör basen i din bäddning. Det är på underlakanet du ligger och det är viktigt att du hittar ett lakan med rätt känsla för just dig. Bomull, satin, polyester och linne är material som ofta används till sänglakan. Skillnaden på lakanens kvalitet bestäms av vilket råvarumaterial som används och vilka vävtekniker som tillämpas. 

Underlakan i bomull är ett mångsidigt och lättskött material som tål en hel del belastning och slitage. Lakan av bomull tål att tvättas många gånger innan man ser påverkan på varan och det är ett material som har förmågan att svalka vid varma temperaturer. Råmaterialet som bildar textilfibern kommer från växter av bomullssläktet. Det är ett prisvärt material och bomullslakan kan gärna utgöra basen hemma i vardagen. Mjuka och sköna underlakan i linne och linnelakan ger en skön känsla mot huden och blir bara mjukare ju mer du använder det. Underlakan i linne är slitstarka, andas och suger upp fukt. 

Ta gärna hjälp av vår materialguide sängkläder för att hitta det rätta materialet för just dig och dina behov på dina sängkläder.

Skönt och svalt med ett satinlakan

Satin underlakan tar steget längre mot en lyxigare känsla. Att ligga på satinunderlakan känns mjukt, skönt och svalt. När satinlakan vävs används en särskild teknik som gör att en stor del av trådarna ligger mot ytan av tyget. Trådarna bryts alltså inte av med mötande trådar och resultatet blir en mjuk och skön känsla, finare lyster och härligt fall. För att hålla satinlakan fina länge bör man undvika att torktumla materialet. Man bör även stryka eller mangla sina satinlakan för att pressa ner fibrerna och behålla den härliga känslan.

Percalelakan är lyx

Underlakan av percale vävs med extra tunna garntrådar och ytan blir extraordinärt slät med en känsla mot huden som slår de flesta andra material. Lystern är inte alltid lika fin som vid satinlakan men percale-underlakan är svala, sköna och inbjuder till en skön vila i sängen. Förutom den härliga känslan av lyx så är percale ett lättskött material om är lika slitstarkt som traditionella bomullsunderlakan. Percalelakan är underlakanens Rolls Royce.

Lakan från populära märken

Här kan du köpa underlakan från populära kvalitetsmärken som Gant, Himla, Beach House, Mille Notti & Gripsholm för att nämna några. Du hittar alla tänkbara storlekar som traditionella för enkel- och dubbelsängslakan i storlekarna underlakan 120, underlakan 140, underlakan 160 underlakan 180 cm och lakan 210 cm. Ha gärna en uppsättning underlakan därhemma i olika färger för att kunna mixa och matcha till inredningen i sovrummet och övriga sängkläder.

Här hos oss kan du köpa lakan på nätet och självklart hittar du även andra produkter för sovrummet och resten av hemmet som sängar, sängkläder, heminredning, soffor och andra möbler.

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;