Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Norsk Dun

För en bra nattsömn räcker det inte bara med en bra säng. Val av duntäcke och dunkudde är minst lika viktiga! Norsk Dun använder sig av noggrant utvalda fjädrar och dun som ger en skön och behaglig känsla hos slutprodukterna. Dun och fjädrar som Norsk Dun använder i sina produkter genomgår noggranna kontroller både vad gäller kvalitet och djurskydd. Dun och fjädrar kommer i första hand från fåglar i köttproduktion. Hela vägen från produktion och till ditt sovrum genomförs en lång rad av strikta kontroller. Allt för att du som kund ska känna dig trygg med att få det som du förväntar dig.

Duntäcken & dunkuddar från Norsk Dun

För en bra nattsömn räcker det inte bara med en bra säng. Val av täcke och kudde är minst lika viktiga! Norsk Dun använder sig av noggrant utvalda fjädrar och dun som ger en skön och behaglig känsla hos slutprodukterna.

Noggranna kontroller

Dun och fjädrar som Norsk Dun använder i sina produkter genomgår noggranna kontroller både vad gäller kvalitét och djurskydd. Dun och fjädrar kommer i första hand från fåglar i köttproduktion. Hela vägen från produktion och till ditt sovrum genomförs en lång rad av strikta kontroller. Allt för att du som kund ska känna dig trygg med att få det som du förväntar dig.

Norsk Dun vill vara så nära naturen som det är möjligt. Tygmaterialet som dunet och fjädrarna stoppas i är tillverkat av ren och mjuk bomull - dessutom nedbrytbart.

Dun- och fjäderprodukter

Produkter som är tillverkade av dun och/eller fjädrar har en härlig känsla som omger kroppen och ger värme samtidigt som det andas. Dunets goda egenskaper är att det håller värmen bra samtidigt som det låter tyget andas och släppa ut fukt. Du får bästa tänkbara förutsättningar att sova gott och behagligt. Beroende på hur stoppningen är gjord så behåller täcken olika mycket värme och kuddar ger olika mycket stöd.

Läs på varje produkt för att få exempelvis täcke och kudde som passar dig och dina sovvanor. Dun används inte bara i täcken och kuddar utan även i andra produkter som exempelvis duntofflor som värmer skönt vid framförallt vinterhalvåret.

Dammallergi och dunprodukter

En fråga som många ställer sig är om det är ok för damm- och kvalsterallergiker eller överkänsliga att använda fjäder- och dunprodukter. Norsk Dun är medlemmar i EDFA (European Down and Feather Association) vilket är en kvalitetsstämpel som bland annat visar att det är ok för allergiker och känsliga att använda täcken, kuddar och andra produkter med dun och fjädrar. Följer man de enkla skötselråden så kommer de dun/fjäderfyllda täckena och kuddarna heller inte bli utsatta för kvalster. Det täta yttertyget ger ännu mer skydd mot att kvalster inte ska kunna krypa in. Svaret på frågan är med andra ord att även dammallergiker och kvalsterallergiker kan känna sig trygga med att njuta av den komfort och värme som duntäcken och kuddar från Norsk Dun erbjuder.

Ytterligare en kvalitetsmärkning som Norsk Dun stolt visar upp är DAUNAFRESH. Märket signalerar att produkten är tillverkad i Norge och att råvarorna är handplockade av kritiska experter. Produkterna uppfyller de allra strängaste kraven när det kommer till hygien vid dun och fjädrar.

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;