Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

SLEEPO FAVORITES

FLUFFY FLOKATI ULLMATTA

vår populäraste matta

En av Sleepos toppsäljande produkter är vår underbara Flokatimatta Fluffy. Mattan är tillverkad i mjukaste ull med extra mycket material för en fantastiskt hög kvalité. Tack vare just den långa och fluffiga luggen så får du känslan av att gå på moln. Läs vidare och lär dig mer om favoriten Fluffy!

FÄRGER

STORLEKAR

Mattor kommer i många olika storlekar och det stämmer även för vår Fluffy. Med ett spann som börjar på 70x140 och går upp till 300x400*, finns det verkligen en Fluffy för alla utrymmen. De vanligaste storlekarna är 170x240 samt 200x300 och passar då oftast perfekt ihop med majoriteten av soffor och vardagsrumsmiljöer. Fluffy Vit finns även som rund matta i storlekarna Ø160 & Ø200.

Om ingen storlek riktigt passar dig så kan du även placera två Fluffy bredvid varandra för att skapa en extra stor, mysig yta. På grund av mattans långa lugg är det enkelt att dölja skarven.

Osäker på vilken storlek som du behöver? Vår Mattguide hjälper dig!

*Storleksutbudet varierar något beroende på färg.

Kvalitet & känsla

Fluffy är utan tvekan en helt underbar matta tillverkad i 100% ren, ny premiumull från Nya Zeeland av högsta möjliga kvalitet. Vår matta är tillverkad med extra mycket material (2800 g/ kvm) vilket skapar en fylligare och lyxigare känsla. Den långa luggen är fantastiskt mjuk och höjer mysfaktorn i alla rum mattan placeras i. Ull är även ett naturligt smutsavvisande material som är slitstarkt och har en lång livslängd om mattan sköts på rätt sätt.

produktion

Produktionen av våra Flokatimattor finns i Grekland där de på traditionsenligt vis vävs för hand. Tillverkningstekniken är densamma som användes när Flokatin började produceras för flera hundra år sedan och mattorna återspeglar därför ett äkta Grekiskt hantverk.

Något som är unikt för tillverkningen av Flokatimattor är att när de är färdigvävda placeras de i så kallade “Water Mills” – naturliga vattendrag i den grekiska bergskedjan Pindos. Där får mattorna ligga i flera timmar och virvla runt i det kalla bergvattnets starka strömmar. Det är detta som ger Flokatin sitt lurviga och levande utseende samt fluffiga känsla. De hängs sedan på tork utomhus där solen får göra sitt.

Innan mattorna skickas vidare till oss på Sleepo genomgår de strikta kvalitetskontroller för att försäkra att alla mattor håller högsta möjliga standard.

skötselråd

  • Ull är naturligt smutsavvisande, slitstarkt och har en lång livslängd om mattan sköts på rätt sätt.
  • Mattan har en ofodrad baksida som kan verka hal mot golvet. Vi rekommenderar därför att använda mattunderlägg som halkskydd och för att värna om golvet.
  • Skaka mattan innan användning för att fluffa upp luggen och avlägsna överskottsull.
  • Ullmattor luddar, speciellt ullmattor med lugg. Detta är helt normalt och en av fiberns egenskaper. Luddandet kan ibland upplevas mest intensivt när mattan är helt ny. Dock finns inga garantier för att luddningen minskar med tiden.
  • Dammsug mattan regelbundet och ytterst varsamt med infällt borsthuvud/utan borste för bli av att överskottsfibrer.
  • Om du har möjlighet rekommenderar vi att skaka och vädra mattan med jämna mellanrum.
  • Rotera mattan regelbundet för ett jämnt slitage.
  • Kemtvättas ej.

 

Vill du se Fluffy i verkligheten innan du klickar hem den? Då är du varmt välkommen till vårt Showroom i centrala Stockholm där mattprover finns för samtliga färger.

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;