Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Sängkläder materialguide

"Sängkläder av bästa kvalité"

SÄNGKLÄDER I LINNE

Förutom att sängkläder i linne  gör bäddningen riktigt snygg så är det också ett väldigt praktiskt material. Fördelen med textilier i linne är att de ger en svalkande effekt mot huden när det är varmt och en värmande känsla vid kallare temperaturer. Många upplever den lite strävare strukturen som väldigt behaglig och byter sällan igen till ett annat material. Ge sovrummet en tidlös och avslappnad look med påslakan och örngott i linne!

skillnaden mellan satin & Percale

Sängkläder i satin och Percale är båda gjorda i 100% egyptisk bomull men är vävda på olika sätt och upplevs därmed olika. Med påslakan och örngott i percale får du en krispig, sval textil där tyget andas och ger en mjukare känsla mot huden än satin. Med sängkläder i satin får du istället en textil med mycket lyster och glans som skapar en silkeslen känsla!

"Brett sortiment av sängkläder i härliga material"

SÄngkläder i jersey

Med sängkläder i Jersey får du en textil som ger oslagbar mjukhet mot huden samtidigt som du slipper skrynkliga lakan. Våra påslakan och örngott i Jersey görs i 100% bomull och är som en mjuk dröm att sova i då de är gjorda i samma sorts material som en härlig T-shirt. Eftersom att många tycker att T-shirttyg är bland det skönaste som finns, varför inte ha det i hela sängen?

SÄngkläder i Flanell & Krepp

Sängkläder i flanell är tillverkade i 100% bomull, som både är mjukt och skönt samt håller dig varm hela natten. Många väljer att sova med påslakan och örngott i flanell under årets kyligare månader då det är något varmare än vanliga sängkläder i bomull. Söker du sängkläder som är svala under sommaren och värmande under vintern så kanske påslakan krepp och andra sängkläder i Krepp är det rätta valet för dig? Materialet är känt för sin krusiga och skrynkelfria yta- både snyggt och praktiskt.

SÄngkläder i BAMBU

När du väljer sängkläder i bambu får du otrolig mjukhet och ett material som har minimal påverkan på miljön. Bambutyg är även välkänt för att vara slitstarkt, svalkande och har en god fuktabsorberande förmåga. Upplev den magiskt mjuka kvaliteten med sängkläder i bambu.

CERTIFIERINGAR

Sängkläderna som du hittar på Sleepo.se kommer alla från kvalitativa varumärken med hög standard och komfort. Många utav dessa varumärken producerar även sängkläder med olika certifieringar. Här nedan kan du läsa om märkningarna och vad de säger om just dina sängkläder.

EKOLOGISKT

En märkning som de flesta av oss känner till är den Ekologiska. Att ett material är ekologiskt betyder att det är fritt från kemikalier samt att råvarorna har odlats utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgjorda gödningsmedel. När det kommer till sängkläder i bomull är det ett bra val att välja just ekologiskt. Ekologisk bomull är inte bara bättre för miljön utan även ett mer kvalitativt val framför bomull som inte är ekologisk. Detta då bomullen får växa i sin egen takt utan att skyndas på av olika kemikalier vilket i sin tur resulterar i en mjukare och jämnare textil.

OEKO/ÖKO-TEX

Kanske har du stött på certifieringen OEKO-TEX Standard 100 förut? Men vad står den egentligen för? Om dina sängkläder är märkta med OEKO-TEX så betyder det att materialet uppfyller höga humanekologiska krav som värnar både om planeten och människan. Materialen innehåller exempelvis inte skadliga halter av kemikalier så att du säkert kan krypa ned under täcket. För att ett varumärke ska kunna få sin produkt certifierad med OEKO-TEX krävs noggrann testning av textilen i ett av OEKO-TEX:s laboratorium.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) är ännu en certifiering med höga kriterier på både miljö och hälsa. För att en produkt ska bli GOTS certifierad ställs sociala och miljömässiga krav på hela tillverkningsprocessen, med allt från odling till den färdiga produkten. Precis som OEKO-TEX regleras användandet av skadliga kemikalier, vilket kontrolleras kontinuerligt. GOTS ställer även krav på goda arbetsvillkor och hälsan för personalen som jobbar med framställningen av textilen.

ALLERGIVÄNLIGT

För dig med allergi finns allergivänliga val när det kommer till sängkläder, täcken samt kuddar. Hos varumärket Høie finner du exempelvis täcken och kuddar med fiber- och dunstoppning som certifierats av Asthma Allergy Nordic för en bättre och renare sömn.

SVANENMÄRKT

Svanenmärket är det officiella miljömärket för hela Norden. För att få märka sin produkt med Svanenmärket ställs höga krav på produktionen. Dels krävs en låg energiförbrukning, minskade koldioxidutsläpp, ingen användning av farliga kemikalier och att den bomull som används är från miljöanpassad produktion.

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;