Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Belysning Barnrum

När det kommer till belysning i ett barnrum är det viktigt att tänka på både funktion och design. En bra belysning skapar en trygg och mysig atmosfär som gör det enklare för barnet att koppla av och somnar lättare på kvällen.

Belysning barnrum - Skapa en mysig och trygg atmosfär

När det kommer till belysning i ett barnrum är det viktigt att tänka på både funktion och design. En bra belysning skapar en trygg och mysig atmosfär som gör det enklare för barnet att koppla av och somnar lättare på kvällen. I denna guide ger vi dig tips på hur du kan skapa en perfekt belysning för ditt barns rum.

1. Välj rätt typ av lampa

För att skapa en bra belysning i barnrummet är det viktigt att välja rätt typ av lampa. En taklampa ger generellt sett en bra allmänbelysning, medan en bordslampa eller golvlampa ger mer riktad belysning. Om barnet behöver läsa eller pyssla på kvällen är det bra att ha en lampa med justerbar arm eller huvud som kan riktas åt rätt håll.

2. Tänk på färgtemperatur och ljusstyrka

Färgtemperaturen på lampan påverkar vilken typ av atmosfär som skapas i rummet. En kallare färgtemperatur ger en mer pigg och alert känsla, medan en varmare färgtemperatur ger en mer avslappnad och mysig känsla. Ljusstyrkan är också viktig att tänka på, särskilt om lampan ska användas som allmänbelysning. Se till att inte välja en lampa som är för stark eller för svag för att undvika att skapa obehagliga skuggor eller bländning.

3. Skapa en mysig atmosfär med dimmer

En dimmer är ett bra verktyg för att skapa en mysig och avslappnad atmosfär i barnrummet. Genom att justera ljusstyrkan kan du enkelt anpassa belysningen efter barnets behov och humör. En dimmer kan enkelt installeras på de flesta typer av lampor och är ett bra sätt att få ut mer av din belysning.

4. Tänk på säkerheten

När det kommer till belysning i barnrummet är säkerheten viktig att tänka på. Se till att lampan är placerad på ett säkert avstånd från barnet och inte kan välta eller skapa farliga situationer. Om du väljer en bordslampa eller golvlampa är det också viktigt att se till att kablar och sladdar är utom räckhåll för barnet.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på både funktion och design när det kommer till belysning i barnrummet. Välj rätt typ av lampa, tänk på färgtemperatur och ljusstyrka, skapa en mysig atmosfär med dimmer och tänk på säkerheten. Med rätt belysning kan du skapa en trygg och avslappnad atmosfär som hjälper ditt barn att sova bättre och känna sig tryggare på natten.

Frågor? Kontakta vår kundservice på tel: 08-20 87 70 eller e-post: info@sleepo.se

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;