Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Prova din säng hemma i 90 dagar

När du köper en säng hos Sleepo kan du prova den hemma i upp till 90 dagar!
Om du mot förmodan inte är nöjd kan du enkelt byta fasthet på sängen från endast 500kr!

Vi tycker att det ska vara enkelt, tryggt och bekvämt att köpa säng hos oss. Vi anser även att det blir betydligt mer rättvisande att låta dig prova din nya säng hemma i lugn och ro istället för några minuter fullt påklädd i en butik.

Om din nya säng känns för mjuk eller för hård ger vi dig möjligheten att byta komfort på sängen. Ofta behöver man tid för att vänja sig vid en ny säng och vi vill därför att du provar sängen i minst 30 dagar. Efter 30 dagar och upp till 90 dagars användande har du möjlighet att byta komfort på sängen, antingen till en fastare eller mjukare komfort.

Om du upplever att du valt fel fasthet på din nya säng, ta kontakt med vår Kundservice så hjälper de dig att beställa en ny madrasskärna i fast eller medium fasthet från endast 500kr.

OBS!
En dubbelsäng (160x200, 180x200 och 180x210 cm) från Sleepo Beds består av två madrasskärnor. Om du vill byta ut båda sidorna på sängen behöver du därför beställa två nya kärnor för 500kr/st.

Erbjudandet gäller Venus, Jupiter, Tellus och Dream Kontinentalsängar och Ställbara sängar från Sleepo Beds köpta från och med den 1 juni 2018.

Att tänka på när du väljer fasthet:

Sängens fasthet ligger i fjädersystemet i madrassen. Ju fler fjädrar madrassen består av och ju hårdare fjädrarna är bundna, desto fastare känsla får man. Hos oss kan du välja mellan en Medium eller Fast fasthet.

När man provar en säng med pocketfjädring är det viktigt att man kommer ner i sängen för att fjädrarna ska få chansen att arbeta på rätt sätt och ge rätt stöd åt kroppen. Sängen ska vara tillräckligt mjuk för att höfter och axlar kan sjunka ner ordentligt i madrassen, men samtidigt så fast att ryggen hålls rak i den position du oftast sover i.

Anpassning efter vikt?

Din vikt har stor betydelse när du ska välja fasthet på din säng. Vill man generalisera lite, kan man säga att ju tyngre man är, och ju äldre man blir, desto fastare säng föredrar man. Väger du under 80 kg ska du generellt sett välja Medium och väger du över 80 kg trivs du oftast bäst i en säng med Fast fasthet.

 • Under 80 kg = Medium
 • Över 80 kg = Fast

OBS! Jupiter Kontinental och Ramsäng uppfattas ofta som en mjukare säng och du kan med fördel välja Fast även om du normalt sett skulle välja Medium.

Vilken position sover du oftast i?

De allra flesta av oss har en favoritställning när vi sover. Det är den ställningen du ligger i under den första och viktigaste delen av sömnen. Sover du på rygg eller sida kan du behöva ha en lite mjukare säng för att kunna sjunka ner ordentligt med skuldror och rumpa. Om du sover på mage behöver du en fastare säng för att inte sjunka ner för mycket med bröstet och därmed få ont i nacke och svank.

Hur känns din nuvarande säng? 

Slutligen ska du tänka på vad du har för säng i nuläget. Har du problem med framförallt höft och axlar beror detta ofta på att du har en för hård säng och därför inte sjunker ner tillräckligt i sängen. Samma sak åt andra hållet, känner du att du i nuläget sjunker ner för mycket i sängen och på grund av detta får ont i svank och nacke bör du satsa på en fastare säng än vad du har i nuläget.

Läs mer om hur du väljer rätt säng under vår Sängguide


 

Hur fungerar det?

 1. Beställning

  Du beställer din nya drömsäng på Sleepo utifrån dina behov och budget.

 2. Prova i 90 dagar

  Normalt tar det ca 30 dagar att vänja sig vid en ny säng. Vi ger dig upp till 90 dagar att prova sängen i ditt sovrum.

 3. Du sover gott i din nya säng

  I de allra flesta fall kommer du trivas perfekt i din nya säng och du kan sova gott i många år framöver.

 4. Behöver fastheten anpassas?

  Om du mot förmodan känner att du vill byta fasthet, kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig att beställa en ny madrasskärna i fast eller medium fasthet.

 5. Leverans av ny madrass

  Den nya madrasskärnan i vald fasthet skickas hem till dig via hemleverans. Du får även behålla den gamla madrassen.


 

Sängar med 90-dagars sovgaranti

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;