icon-bed-bedicon-bed-headboardicon-bed-legsicon-bed-matressicon-calendaricon-carticon-checkicon-closeicon-contacticon-customer-serviceicon-downicon-filter-option-2icon-filter-optionicon-removeicon-returnsicon-searchicon-shippingicon-storesicon-wishlist
  • Fri frakt
  • Fri retur
  • Öppet köp
  • Classic Collection

    Classic Collection är ett inredningsmärke som har en tidlös och skandinavisk design. Företaget är baserat i Stockholm men de handgjorda produkterna tillverkas i Indien. Classic Collection grundades år 1995 och då importerade företaget handknutna mattor även från Pakistan, Tibet och Nepal. Idag erbjuder Classic Collection handvävda mattor tillverkade av professionella vävare från Indien. Även handgjorda plädar och kuddar är en del av sortimentet. Classic Collection har ett sortiment som inte bara är stort utan som också håller hög kvalitet med produkter av finaste ull, klassiska mönster och härliga färger. Resultatet av detta blir imponerande mattor, kuddar och plädar samt andra inredningsdetaljer som med hög mysfaktor och hållbarhet skänker karaktär till varje rum. Därmed har Classic Collection blivit ett mycket populärt varumärke. Produkter från Classic Collection är unika och får nya designinslag med inspiration från spännande delar av världen. Samtidigt präglas produkterna av en tidlös design som ändå är unik och framträdande på sitt sätt. Genom att hålla en tidlös design i din inredning kommer stilen att fungera länge utan att bli omodern. Eftersom produkterna är handgjorda förekommer det små avvikelser med varje produkt – men det är också en del av charmen enligt Classic Collection. Varje produkt är på så sätt unik. När du köper produkter från denna kollektion bidrar du också till att det skapas arbete, samt till att gamla hantverkstraditioner hålls vid liv. Mattorna från Classic Collection är certifierade med Care & Fair, detta innebär att hela produktionsprocessen går rättvist till. Det förekommer inget barnarbete och de som arbetar får goda arbetsförhållanden samt rimliga löner. Classic Collection skänker pengar till hushåll i Indien där tillverkningen sker, som framför allt går till barn, sjukvård och skolgång. På Sleepo är vi glada att kunna erbjuda produkter från detta stilrena, unika varumärke. I vårt sortiment hittar du kuddar, mattor och plädar i härliga designer och material.

  • Classic Collection

Just nu:
20% rabatt på allt!* Använd kod: EASTER20
Gäller t.o.m 22 april kl 23.59 på ord. priser. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.
*Gäller ej Chhatwal & Jonsson, Tell Me More, Mille Notti, Innovation, Casö, Fatboy, Lexington.

Just nu: 
20% rabatt på allt*!
Använd kod: EASTER20
Gäller t.o.m 22 april kl. 23.59 på ord. priser.
(Kan ej kombineras med andra erbjudanden. *Gäller ej Chhatwal & Jonsson, Tell Me More, Mille Notti, Innovation, Casö, Fatboy, Lexington.)

28 produkter

Om Classic Collection

För er som föredrar en tidlös design kan vi erbjuda inredningsdetaljer från Classic Collection. Kollektionen med handgjorda kuddar, mattor och plädar av hög kvalitet är handgjorda i Indien och unika i sitt slag.

Matcha mattor och kuddar

I det breda sortimentet av kvalitetsprodukter, hittar ni mattor i olika material. Våra unika handvävda ullmattor är gjorda av professionella vävare i bland annat Indien. Ullmattorna är både slitstarka och lätta att hålla rena eftersom ullens naturliga fetter är smutsavvisande. Välj bland flera olika storlekar, färger och mönster. I kollektionen Classic Collection hittar ni även vackra kuddar och plädar som matchar ullmattorna. De mjuka sköna plädarna i borstad bomull finns i många olika färger. Vackra handgjorda kuddar hittar ni i både sammet och bomull och i ett flertal olika färger och mönster.

Genom att välja en en tidlös design i inredningen håller stilen länge utan att bli omodern. Det är vad Classic Collection har stått för sedan företaget grundades 1995. Då importerade de handknutna mattor från bland annat Pakistan och Tibet. Idag har de valt att erbjuda mattor som är handgjorda av indiska vävare. Detta gör att både mattor, plädar och kuddar kan ha små avvikelser, vilket är en del av charmen när något är handgjort. Varje produkt som tillverkas till denna kollektion skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.

Genom att köpa Care & Fair-certifierade produkter som Classic Collection erbjuder, medverkar du till att arbetarna jobbar under humana förhållanden till skäliga löner och att illegalt barnarbete inte förekommer. Vi på Sleepo är glada att kunna erbjuda er denna kvalitativa kollektion som förutom mattor och kuddar även har riktigt spännande prydnadsbänkar. Vi erbjuder fri frakt och öppet köp i 14 dagar samt snabba leveranser.