Fridnäs Excalibur Ställbar Säng - Mörkgrå 140 har lagts till i din varukorg!

Gå till kassan

Fortsätt handla

  • Fri frakt på allt i hela Sverige
  • Öppet köp i 14 dagar

-21%
Fridnäs

Fridnäs Excalibur Ställbar Säng - Mörkgrå 140


25 995 kr

Rek pris: 32 995 kr

Fasthet?

Hur vet jag vilken fasthet jag ska välja på min säng?

Fastheten bestäms av fjädersystemet i sängen. På en kontinentalsäng sitter fjädersystemet i den vändbara madrassen, alltså mittendelen av sängen. På en ramsäng och en ställbar säng sitter fjädersystemet i resårmadrassen. Ju tjockare fjädrar, samt ju hårdare man har skruvat åt fjädrarna, desto fastare blir sängen.

Vill man generalisera lite, kan man säga att ju tyngre man är, och ju äldre man blir, desto fastare säng föredrar man. Väger du under 80 kg ska du generellt sett ha en Medium fasthet på din säng. Väger du över 80 kg ska du ha en säng med Fast fasthet.

Man ska även beakta hur du sover i din säng. Sover du på rygg eller sida kan du behöva ha en lite mjukare säng för att du ska sjunka ner ordentligt med skuldror och rumpa, och på så sätt få avlastning och stöd för din rygg. Om du sover på mage behöver du ha en fastare säng för att inte sjunka ner för mycket med bröstet och därmed få ont i nacke och svank.

Slutligen ska du tänka på vad du har för säng i nuläget. Har du i nuläget problem med en ömmande svank och nacke kan detta vara tecken på att du har en för hård säng. Samma sak åt andra hållet; känner du att du i nuläget sjunker ner för mycket i sängen och på grund av detta får ont i höfter och ovandelen i ryggen bör du satsa på en något fastare säng än vad du har i nuläget.

Men kom ihåg, det är du som bestämmer vad som känns bäst för dig.

På kontinentalsängar finns det oftast tre olika fastheter:

Fast/Fast, Fast/Medium och Medium/Medium.

Fast/Fast innebär att båda sidorna är fasta, Fast/Medium innebär att ena sidan av sängen är fast och den andra är Medium, och Medium/Medium innebär att båda sidorna av sängen är Medium.

Fast/Medium är till för de sängar där två personer som önskar två olika fastheter ska sova.

* Obligatoriska fält

  • Fri frakt i hela Sverige
  • Öppet köp i 14 dagar

Leveranstid: 8-12 vardagar

 Testfakta Verified

 

 Fjädersystem: 7-zons pocketresår

 

 Bäddmadrass med Talalaylatex


 30 års garanti på motor & mekanik

 

 Två separata starka motorer


 Trådlös fjärrkontroll

Varumärke Fridnäs
Modell Ställbar säng
Storlek 140 x 200 cm
Färg Mörkgrå, Svart
Höjd 60cm ink bäddmadrass & sängben
Bäddmadrass 8 cm tjock med talalaylatex
Mellanmadrass 7-zons Pocket
Sängbotten 10 cm hög träram med förstärkta hörn
Vad ingår Bäddmadrass och sängben ingår
Garanti 30 år på motor och mekanik


Excalibur Comfort har blivit Testfakta Verified med dom hösta testresultaten på uthållighet och hållfasthet som någonsin har uppmätts! Här får du en riktig kvalitetssäng med underbar komfort! Läs mer om testet
härMed Excalibur får du en svensktillverkad kvalitetssäng för dig som kräver det bästa! Sängen är utrustad med 2st motorer som tack vare sin unika konstruktion klarar att lyfta över 250 kg i både huvud- och fotända.


 
 

BÄDDMADRASS - TALALAYLATEX

Den medföljande bäddmadrassen har 6cm tjock talalaylatex som har en underbar komfort. Talalay är ren naturlatex som har en unik och öppen cellstruktur. Talalaylatex är ett unikt material med tryckavlastande egenskaper. Detta mjuka och följsamma material anpassar sig automatiskt efter kroppens konturer medan dess stödjande förmåga avlastar och minskar spänningar. 

 

MELLANMADRASS - 7 ZONS POCKET

Resårmadrassen har ett avancerat fjädersystem som är uppdelat i 7-zoner. Dessa zoner är fördelade för att de alltid ger bästa stöd och komfort oavsett kroppsform eller hur du ligger på madrassen. En säng från Fridnäs låter dig vakna utvilad efter varje natt. 

 

SÄNGBOTTEN - KRAFIGT FURU

Sängen är uppbygd med en stabil träram av furu som är förstärkt i hörnen för att klara av alla påfrestningar! Den justerbara sängbotten är uppbygd av kraftig plywood.


MOTOR - SVERIGES LÄNGSTA GARANTI

Sveriges kraftigaste och stabilaste motor med marknadens längste garanti! Sängen har 2st unika motorer som är byggda för att klara alla påfrestningar! Därför kan Fridnäs lämna 30års garanti på motor och mekanik, istället för 2-5år som är det normala. Den unika konstruktionen gör även att inga delar sticker ner under sängramen och du kan därför ställa sängen direkt mot ett plant underlag utan att använda dom medföljande sängbenen. Sängen är höj och sänkbar i huvud och fotända. Höjd justeras med en trådlös fjärkontroll som enkelt förvaras i den medföljande sidofickan. 

MONTERING - ENKEL

Inga verktyg behövs. På alla ställbara sängar från Fridnäs är beslag och motor förmonterade vid leverans. Benen skruvar du in för hand i sängramen och sen lägger du madrasserna på sängbotten och stoppar i el-kontakten i väggen. Enklare än så här blir det inte!


Fridnäs

Fridnäs

 

Leveranstid 8-12 vardagar
Fraktsätt Hemleverans

Den valda produkten levereras hem till dig med fri hemleverans till port eller tomtgräns. I vår kassa har du möjlighet att välja till inbärning av produkten för 495 kr samt bortforsling av gammal produkt för 495 kr.
Dagarna innan leverans blir du aviserad via sms av transportbolaget för att bestämma dag och tid för din leverans.