När färgen får vara canvasen - Sleepo.se 

 

Minns ni hur det blivande barnrummet såg ut innan? 

Två råtegelväggar, mörka bjälkar och vitlaserat tak.

Jag visste redan från början att jag var tvungen att måla över teglet. Dels sög det allt ljus i rummet, det och de mörka bjälkarna, och sen tycker jag att ett rum till en tvååring ska vara mjukt. Jag vill skapa en lugn plats åt honom, nånting fridfullt som motvikt till det kulörta, högljudda som han får på förskolan och som han på sätt och vis tar med sig hem. På samma sätt, antar jag, som vi tar med oss vår arbetsmiljö hem - i axlarna eller i våra rörelser, eller bara i våra tankar. 

Jag ville skapa en mjuk grund att bygga på.

 

När färgen får vara canvasen - Sleepo.se

 

 

Det blev Kalklitir. Såklart. En underbar, matt och levande kalkfärg från Island som liksom gör väggarna sammetslena och som inte fäller. 

Här ovan kan ni se hur den ser ut när den ännu är blöt, och hur tegelväggen bit för bit försvinner.

 

 

När färgen får vara canvasen - Sleepo.se

 

 

Och så var väggarna klara! 

Jag visste redan att jag skulle göra bjälkarna vita, men ungefär här började jag fundera på om jag inte skulle ta taket också. När jag ändå var igång, liksom. 

Vad är det med DIY-projekt och självinsikt?! 

När man står där, innan man har börjat, så tänker man jamen det där ska nog inte ta så lång tid!

Två timmar senare svär man över sin egen dumdristighet. 

Så var det med taket. Först blev bjälkarna vita och när det var gjort sneglade jag på taket med och tänkte att jamen det där ska nog inte ta så lång tid.

 

 Jo tjena.


 

När färgen får vara canvasen - Sleepo.se

 

Men, oavsett hur pilligt det var att stå med pensel och fylla i de små, små skårorna i takpanelen, så är jag oerhört glad att jag gjorde det. För med det så blev rummet precis sådär ljust och lugnt och mjukt som jag hade föreställt mig.

 

 

När färgen får vara canvasen - Sleepo.se

 När färgen får vara canvasen - Sleepo.se

 

Så här är den nu.

Canvasen. Början på resten som ska komma. 

Grunden till ett rum åt någon väldigt, väldigt älskad.

 

/Emma