icon-bed-bedicon-bed-headboardicon-bed-legsicon-bed-matressicon-calendaricon-carticon-checkicon-closeicon-contacticon-customer-serviceicon-downicon-filter-option-2icon-filter-optionicon-removeicon-returnsicon-searchicon-shippingicon-storesicon-wishlist
  • Fri frakt
  • Fri retur
  • Öppet köp
  • Pholc

    Pholc är ett svenskt varumärke som etablerades under 2015. Erfarenheten av lampdesign har dock funnits betydligt längre än så – sedan 1962. Företaget är beläget i Bankeryd som är en liten ort i Småland. Den nordiska designen är mycket unik och är en kombination av Sverige, Danmark och Tyskland. Produkter från Pholc håller en hög standard och de passar i de flesta hemmen som behöver lysas upp med stil. Skarpa linjer med urbana och punkiga inslag är vad som kännetecknar produkter från Pholc. Med sin långa erfarenhet inom belysningsdesign har Pholc lyckats etablera sig som en av de allra främsta leverantörerna av belysning i Sverige. Pholc fokuserar på den egna designen och produktutvecklingen. I början på 1960-talet var designen klassisk, men har under åren har det utvecklats till att bli en mer innovativ och modern design, som ligger mer i tiden. Pholc har produkter som består av många olika och unika designer, den traditionella designen är i genomskinligt glas med detaljer i andra material. Pholc är ett mycket uppskattat varumärke vars produkter har utmärkts som bästa design ett flertal gånger. Produktutvecklarna hos Pholc blickar ständigt ut över världen för att hitta ny inspiration, och fortsätta tillverka högkvalitativa produkter som lyser upp ditt hem.

  • Pholc
49 produkter

Pholc - belysning för det nordiska hemmet

Pholc är ett inredningsföretag som fokuserar på att skapa belysning för det nordiska hemmet. Stilen är en blandning av klassisk och nyskapande med tydliga punkinfluenser.

Sleepo erbjuder många olika lampor i spännande och nytänkande design från Pholc. Märket tillverkar belysning för bord, tak och väggar. Välj mellan vägglampor i mässing som passar lika bra som sänglampa eller läslampa, takplafonder med rena och raka linjer eller en klassisk kristallkrona. Den spännande mixen mellan det traditionella och det experimentella bidrar till att produkterna blir iögonfallande inredningsdetaljer. Material som betong ger en rustik känsla och skapar en kontrast till glödlampans skörhet. Kombinera gärna exempelvis vägglampor med en taklampa i samma serie för att skapa en helhet.

Spännande kontraster i materialen

Pholc erbjuder produkter i en nordisk arty stil som andas Gotland, Köpenhamn och Berlin. Det är ett svenskt företag som grundades år 2015 och som värnar om estetiken hos en produkt. Varornas strama linjer passar väl in i våra nordiska hem som ofta har ett enkelt formspråk. Entreprenörerna och formgivarna Monika Mulder och Sabina Grubbesson har på kort tid byggt upp ett varumärke som står för hög kvalitet och nytänkande. Deras vision är att designa lampor för det moderna hemmet som noga väljer ut sina inredningsprodukter och som önskar uttrycka något med produkterna i hemmet.

Sleepo handplockar designer och företag som vi tycker om lite extra. Hos oss på Sleepo kan du beställa dina excentriska taklampor med inslag av punk från Pholc med bra villkor. Du får bland annat fri frakt och fria returer. Dessutom ger vi dig prisgaranti och vi har alltid snabba leveranser.