Dold i en bakgata i Londons trendiga Soho-distrikt, är POLPO en av stadens hetaste restauranger. Kritiker och matentusiaster har vallfärdat till denna anspråkslösa bàcaro där Russell Norman serverar rätter inspirerade av de bortglömda gatorna i Venedig. Långt ifrån turistfällorna i den berömda flytande staden, kännetecknas denna matlagning av enkelhet, innovation och exuberant läckerhet.
De 140 recepten i boken inkluderar caprese-staplar, zucchinifranska pommes frites, sparris med parmesan och ansjovis-smör, butternut-risotto, arancini, kanin cacciatore, varm anksallad med blöta valnötter och betor, krispiga små pizzor med prosciutto och ruccola, pilgrimsmusslor med citron och pepparmynta, makrilltartar, linguine med musslor, hel havsabborre, varm bläckfisksallad, soft-shell crab i parmesanpanering med fänkålssallad, valnöt- och honungssemifreddo, tiramisù, bubblande bellinis och glas med bright orange spritz.
Med lysande fotografi av Jenny Zarins, som fångar de oexploaterade hörnen, de livliga bàcari och de sublima kanalerna i Venedig, är POLPO en bländande hyllning till Italiens största dolda kök. Boken är inbunden.