"Det här är en slags ritning för hur man lever ett gott liv, äter väl och är lycklig."
"Atelier September: A Place for Daytime Cooking" är den första kokboken som ägnas åt den välrenommerade Köpenhamnsrestaurangen och innehåller recept från ägaren Frederik Bille Brahe, som bjuder på exklusiva insikter i Atelier Septembers mest ikoniska rätter.
Åttiosex recept erbjuder främst vegetariska tolkningar av frukost, lunch, sötsaker och A.S-klassiker, inklusive den berömda "Avocado Mad", alla med fokus på färska, säsongsbetonade ingredienser. Frederik delar recept på fluffiga, financier-liknande pannkakor, säsongens soppor och sallader samt matchasmakande desserter med samma vardagsnära känsla som präglade hans första, bästsäljande bok.
Med inledning och poetiska mellanpassager skrivna av Frederik, får läsaren en glimt av A.S:s tidiga dagar och kulinariska inspirationskällor – berättelsen bakom vad som skulle bli en av Köpenhamns mest hyllade restauranger. Redigerad av Jeni Porter och med fotografier av Rasmus Weng Karlsen är "Atelier September" som att komma hem – både genom minnena av bekanta smaker och vackra objekt, samt genom de livslånga vänskaper som skapas runt ett bord. Boken är inbunden.