• Fri frakt på allt i hela Sverige
  • Öppet köp i 14 dagar

  • Ethimo

    Ethimo hämtar sin inspiration från de typiska färger och element som kännetecknar det italienska landskapet och som omger företagets verksamma plats. Det azurblå havet, stränderna, olivlundarna och inte minst de egna vackra pion-odlingarna. Design, komfort och allra högsta kvalitet i kombination med naturmaterial, miljö och hållbarhet står i fokus.

  • Ethimo

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Stiliga & eleganta utemöbler från Ethimo

Det italienska utemöbelvarumärket Ethimo grundades i slutet på 70-talet som en spännande verksamhetssatsning där målet var att skapa stiliga och eleganta utemöbler som skulle bli en naturlig förlängning av hemmets invändiga inredning. Familjen Confidati som grundade företaget anlade även världens största pionodling, Moutan Botanical Centre. Passionen att skapa en vacker utemiljö gjorde att inspirationen för utemöbler växte. Behovet att välkomna de tusentals besökare som vallfärdade till pionodlingen med bekväma och snygga utemöbler växte och för drygt 30 år sedan levererades de första utemöblerna till den idag 15 hektar stora pionodlingen.

Idag drivs Ethimo av familjen Confidati tillsammans med en ledningsgrupp som med åren har samlat på sig djupgående erfarenhet och kunskap när det kommer till tillverkning och försäljning av utemöbler i premiumsegmentet, både inom privat och offentlig miljö så som hotell, uteserveringar och parker. Kollektionen består idag av alla sorters utemöbler, allt ifrån loungegrupper, solsängar och matgrupper till parasoller, utebelysning och hammockar. Med en maximal noggrannhet och stor omsorg skapar Ethimo detaljer som tillsammans med högkvalitativt material som stål, aluminium, teak, vintage patinerad teak samt flätad konstrotting bidrar till unika utemöbler.

Inspirationen har Ethimo hämtat från det italienska landskapet och den färgglada pionodlingen. De typiska färgerna, det azurblå havet, stränderna och de mysiga olivlundarna är några av de inspirationskällor som ligger till grund för det eleganta sortimentet. Kombinationen av design, komfort och kvalité tillsammans med ett stort fokus på användandet av naturmaterial, miljö och hållbarhet har gjort att utemöbler från Ethimo har blivit en favorit hos många. Den miljövänliga profil som företaget har idag återspeglar sig bland annat genom att man vid tillverkning av exempelvis teak endast använder sig av kontrollerade skogsodlingar som främjar skogsplanteringen och på så vis tillverkar ekologisk teak. All aluminium och stål som används genomgår en anti-gift behandling innan det färgas med miljövänlig färg medan allt LightWick material är återvinningsbart.