Fri frakt (hemleverans 149 kr) Öppet köp i 14 dagar

Cura Of Sweden

Cura of Sweden ligger bakom det fantastiska Pearl tyngdtäcket - även känt som Cura-täcket - som på kort tid har blivit mycket populärt. Tyngdtäckets omslutande och massageliknande effekt gör det lättare för användaren att slappna av och komma till ro. Tyngdtäcket passar alla som vill uppnå en god natts sömn.

Cura of Sweden

Cura of Sweden ligger bakom det fantastiska Pearl tyngdtäcket - även känt som Cura-täcket - som på kort tid har blivit mycket populärt. Tyngdtäckets omslutande och massageliknande effekt gör det lättare för användaren att slappna av och komma till ro. Tyngdtäcket passar alla som vill uppnå en god natts sömn.

Sov gott med ett tyndtäcke från Cura of Sweden

Tyngdtäcken har använts framgångsrikt mot sömnproblem för både barn och vuxna inom svensk vård i över 10 års tid. Effekterna av att använda tyngdtäcken gäller för alla, oavsett diagnos, medicinsk bakgrund eller grad av sömnbesvär. Även personer som anser sig sova bra upplever en förbättrad sömn vid användning av ett tyngdtäcke.

Studier har visat att beröringshormonet oxytocin ökar vid något som kallas DPTS (deep pressure touch stimulation), vilket uppnås naturligt vid användning av tunga täcken. Oxytocin gör oss lugna och trygga, dämpar oro, stress och smärta.

Tyngdtäcken kan användas av alla, vuxna som barn. Många barn upplever snabbare insomning och lindring av oro samt färre nattliga uppvaknanden. Se särskilda viktrekommendationer för barn längre ner i informationen.

Välj rätt vikt på ditt tyngdtäcke

För vuxna

Curas tyngdtäcken kommer i viktklasserna 5kg, 7kg, 9kg, 11kg och 13kg. För att få bäst effekt rekommenderas en vikt som motsvarar 10-15% av din kroppsvikt. Lider du av större sömnproblem rekommenderas ett täcke motsvarande 15% av din vikt. Tyngre vikt ger inte ett varmare täcke, värmegraden förblir densamma oavsett tyngd på ditt täcke.

För barn

Barns vikt fördelas på en mindre kroppsyta och därför utgår istället rekommendationerna från barnets ålder när du väljer vikt. För barn mellan 2-5 år rekommenderas en vikt på 5kg. För barn 6 år och uppåt rekommenderas en vikt på 7kg. Barn under 2 års ålder bör ej använda täcket då det är viktigt att barnet själv kan täcka sig. Cura of Sweden rekommenderar att du rådfrågar din läkare om barn under 5 år ska använda tyngdtäcke.

Är du fortfarande osäker på vilken vikt som passar dig eller ditt barn bäst? Då är du varmt välkommen att komma och testa täcket i vårt showroom i centrala Stockholm. Här kan du prova vikterna 7, 9 & 11kg.

När du har fått ditt CURA-täcke

När täcket har kommit hem till dig rekommenderas en tillvänjningstid innan du använder det en hel natt. Detta gör du genom att svepa in dig i täcket och att använda det i t ex soffan under några timmar per dag. öka sedan tiden successivt tills du kan sova en hel natt med täcket. Givetvis kan du sedan fortsätta använda täcket även som en filt.

Skötselråd

Använd alltid påslakan av hygieniska skäl. Maskintvätt på 60 grader, torktumla ej. Vädra gärna eller lägg täcket i några minusgrader då detta är ett bra sätt att undvika bakterier samt kvalster. Notera att vissa täcken under en övergångsperiod kan vara märkta med "Handtvätt". Cura of Sweden har dock efter provtvätt testat och godkänt maskintvätt 60C på samtliga Cura Pearl-täcken.

Du får alltid 10 års garanti på ditt tyngdtäcke förutsatt att täcket har använts normalt och att skötselråden har följts. Var god notera att tyngdtäcken klassas som en hygienprodukt vilket betyder att det ej kan retuneras vid bruten förpackning.

Att tänka på

Det finns inga kända risker med att använda ett tyngdtäcke. Cura of Sweden rekommenderar dock att du rådfrågar en läkare innan användning om du har till exempel nedsatt lungkapacitet, har försvagade muskler, är gravid, har allvarliga hjärtproblem eller benskörhet.

Ett brett sortiment av produkter från Cura of Sweden

Förutom Curas tyngdtäcken så finner du även tyngdfiltar, påslakan, underlakan och örngott från varumärket som blir ett perfekt komplement till ditt tyngdtäcke. Påslakanseten från Cura är tillverkade i antingen Tencel™ som består av cellulosa från Eukalyptusträd, och är ett mycket miljövänligt alternativ, eller i bambutextil som är slitstarkt, mjukt, svalkande och har god absorberings förmåga. Bambutextilen har små hål mellan fibrerna, vilket förbättrar ventilationen och ger en temperaturreglerande effekt. När du är varm är tyget svalkande och när du är kall är tyget värmande. Det är också naturligt antibakteriellt och allergivänligt.. Sängkläderna i Tencel™ ger en otroligt mjuk känsla, är ytterst slitstarkt och erbjuder enastående fukthantering. Du kommer sannolikt inte hitta ett naturligt alternativ som är bättre än Tencel™ när det gäller komfort, funktion och hållbarhet. 

Du kan ofta hitta produkter från Cura of Sweden på rea och till rabatterade priser hos oss på Sleepo, utforska vårt breda Cura sortiment och klicka hem det du behöver för att få en god gadds sömn! 

Du har tidigare tittat på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt (hemleverans 149 kr)
Sleepo erbjuder fri frakt (hemleverans 149 kr)
Öppet köp i 14 dagar
Sleepo erbjuder öppet köp i 14 dagar
;