Mille Notti Alberto Kontinentalsäng Sammet Ljusgrå har lagts till i din varukorg!

Gå till kassan

Fortsätt handla

  • Fri frakt på allt i hela Sverige
  • Öppet köp i 14 dagar

Mille Notti

Mille Notti Alberto Kontinentalsäng Sammet Ljusgrå


42 690 kr
Fasthet?

Hur vet jag vilken fasthet jag ska välja på min säng?

Fastheten bestäms av fjädersystemet i sängen. På en kontinentalsäng sitter fjädersystemet i den vändbara madrassen, alltså mittendelen av sängen. På en ramsäng och en ställbar säng sitter fjädersystemet i resårmadrassen. Ju tjockare fjädrar, samt ju hårdare man har skruvat åt fjädrarna, desto fastare blir sängen.

Vill man generalisera lite, kan man säga att ju tyngre man är, och ju äldre man blir, desto fastare säng föredrar man. Väger du under 80 kg ska du generellt sett ha en Medium fasthet på din säng. Väger du över 80 kg ska du ha en säng med Fast fasthet.

Man ska även beakta hur du sover i din säng. Sover du på rygg eller sida kan du behöva ha en lite mjukare säng för att du ska sjunka ner ordentligt med skuldror och rumpa, och på så sätt få avlastning och stöd för din rygg. Om du sover på mage behöver du ha en fastare säng för att inte sjunka ner för mycket med bröstet och därmed få ont i nacke och svank.

Slutligen ska du tänka på vad du har för säng i nuläget. Har du i nuläget problem med en ömmande svank och nacke kan detta vara tecken på att du har en för hård säng. Samma sak åt andra hållet; känner du att du i nuläget sjunker ner för mycket i sängen och på grund av detta får ont i höfter och ovandelen i ryggen bör du satsa på en något fastare säng än vad du har i nuläget.

Men kom ihåg, det är du som bestämmer vad som känns bäst för dig.

På kontinentalsängar finns det oftast tre olika fastheter:

Fast/Fast, Fast/Medium och Medium/Medium.

Fast/Fast innebär att båda sidorna är fasta, Fast/Medium innebär att ena sidan av sängen är fast och den andra är Medium, och Medium/Medium innebär att båda sidorna av sängen är Medium.

Fast/Medium är till för de sängar där två personer som önskar två olika fastheter ska sova.

* Obligatoriska fält

  • Fri frakt i hela Sverige
  • Öppet köp i 14 dagar

Leveranstid: 6-8 veckor

  • Handgjord kontinentalsäng i sammet från Mille Notti

  • Chess-pocket för aktiv återfjädring i mellanmadrassen

  • Vändbar mellanmadrass för reglering av fasthet

  • Stabil sängram i norrländsk furu

  • Sängbotten med J-pocket
 
  • Vändbar, pikerad bäddmadrass med en sval och en varm sida
Varumärke Mille Notti
Modell Kontinentalsäng
Färg Ljusgrå
Ben Metallben
Vad ingår Bäddmadrass och sängben ingår
Garanti 10 års garanti mot ram- och fjäderbrott.

Alberto är en elegant kontinentalsäng från Mille Notti. Låg, modern design med en optimal sovkomfort. Klädd i sammet med en skiftande färg i beige. Tyget är detsamma som används till Mille Nottis sänggavlar i sammet så att du kan matcha säng och gavel med varandra. Alberto har pocketfjädring i både sängbotten och mellanmadrassen samt en bäddmadrass med kärna i naturlatex. Välj till sängben i svart eller silverfärgad metall. Dolda sängben medföljer.

 

Bäddmadrass – Pikerad med naturlatexkärna

Alberto har en ca 7 cm hög, pikerad bäddmadrass som Mille Notti kallar Claudia. Madrassen har en 40 mm hög kärna i naturlatex. Bäddmadrassen är vändbar och stoppad med bomull på ena sidan och ull på den andra. Detta gör att du kan sova på ull-sidan när det är lite kallare och på bomulls-sidan när det är varmare i rummet eller om du vet med dig att du lätt blir varm. Klädd i ett öko-tex certifierat, quiltat stretchtyg med en mjuk känsla.

 

Mellanmadrass – Vändbar med Chess-pocket & naturlatex

Sängen är handgjord och utrustad med dubbla fjädersystem. Mellanmadrassen anpassar sig individuellt till just din kropp med sitt så kallade Chess-pocket system med aktiv återfjädring som agerar stöd för hela kroppen. Detta gör sängen stabil och ser till så att du inte vaknar av egna sömnrörelser eller rörelser från den som sover intill. Systemet har två alternerande höjder på 15 respektive 11 cm. Chess-pocketen toppas med ett lager av mjuk naturlatex som ger en bekväm och ytmjuk känsla. Madrassen är vändbar vilket gör att du kan få en fastare känsla om du låter den mjuka naturlatexen ligger vänd nedåt mot sängbotten och då vilar du istället på ett fastare lager av komfortskum. Du väljer själv fastheten för din säng vilket betyder att du exempelvis kan välja två olika fastheter för sängens två sidor.


Sängbotten - J-pocket med stabil stomme i norrländsk furu

Albertos sängbotten består av 7 cm hög J-pocket som har ett stabilt och aktivt stöd. Pocketen är värmebehandlad som skapar en ökad livslängd och eliminering av sättningar i sängbotten. Sängens stomme är gjord i norrländsk furu som vuxit långsamt vilket för träet extra starkt och hållbart. Med avancerad hörnförstärkning behåller sängen sin form och förblir stabil. 

 

Huvudgavel – Matchande tillval

Alberto är gjord i samma sammetstyg som Mille Nottis sänggavler för en matchande och komplett look. Bland tillvalen finner du sänggavlar från Mille Notti i olika former. Välj mellan Bianca gaveln som är 100 cm hög med en enkel form och rundade hörn eller kanske passar Luna gaveln dig bättre? Luna gaveln är 135 cm hög med en halvmånde form och markant ram. Sänggavel köps separat och ingår ej. Bianca gaveln på bilderna.

 

Denna Mille Notti säng är specialtillverkade efter dina anvisningar vilket innebär att vi ej erbjuder öppet köp. Ångrar du dig och önskar att avbryta din beställning måste du göra detta inom 24 timmar efter att du har lagt din beställning. För mer information, kontakta vår kundtjänst eller läs våra allmänna villkor. Var god notera att detta även gäller för vald sänggavel.
Mille Notti

Mille Notti

God kvalitet är bestående, precis som en tidlös design. Därför kan du vara säker på att allt som bär Mille Nottis namn håller högsta kvalitet och är tillverkade på ett etiskt och korrekt sätt. Kvalitet, design och en etisk tillverkningsprocess var också ledorden när familjeföretaget startades år 1991 och så är fallet även idag.

Leveranstid 6-8 veckor
Fraktsätt Hemleverans

Den valda produkten levereras hem till dig med fri hemleverans till port eller tomtgräns. Dagarna innan leverans blir du aviserad via sms av transportbolaget för att bestämma dag och tid för din leverans.