Cura of Sweden Minky Tyngdfilt Grå har lagts till i din varukorg!

Gå till kassan

Fortsätt handla

  • Fri frakt på allt i hela Sverige
  • Öppet köp i 14 dagar

Cura of Sweden

Cura of Sweden Minky Tyngdfilt Grå


1 695 kr
  • Fri frakt i hela Sverige
  • Öppet köp i 14 dagar

Leveranstid: 1-3 vardagar
Finns även som:

Cura Minky tyngdfilt - som en varm kram över hela kroppen! På efterfrågan från många kunder kommer här en filtversion av Curas populära tyngdtäcke, designad för vardagsrummet! Idén är egentligen helt rimlig då soffan eller fåtöljen är den plats vi ofta väljer på kvällen för att komma ner i varv och slappna av efter en lång dag.


CURA Minky kan ge samma terapeutiska effekter som ett tyngdtäcke, d.v.s. ökad avslappning och minskad stress, ångest och oro. Filten är fylld med samma hygieniska glaspärlor som Cura Pearl tyngdtäcken och har ett yttertyg av ett underbart mjukt och silkeslent tyg. Cura Minky väger 6kg. Ta soffmyset till en ny nivå med hela familjens nya favoritfilt!

Varumärke Cura of Sweden
Storlek 140 x 200 cm
Färg Grå
Material Polyester

Cura Minky har en fyllning av glaspärlor gjorda av kiselsand. Pärlorna är insydda i ett rutmönster som gör att tyngden fördelas jämnt och känns som en härlig omfamning över hela kroppen. Filtens omslutande och massageliknande effekt frisätter kroppsegna må bra-hormoner som verkar avslappnande och får användaren att komma till ro snabbare.


Studier har visat att beröringshormonet oxytocin ökar vid något som kallas DPTS (deep pressure touch stimulation), vilket uppnås naturligt vid användning av tunga täcken. Oxytocin gör oss lugna och trygga, dämpar oro, stress och smärta


Cura Minky kan användas av alla - även barn från två års ålder. Tänk dock på att barnet måste kunna lyfta bort filten själv. 


Smidig förvaringsväska medföljer. 


Mått: 140x200cm

Material: Glaspärlor, yttertyg i 100% polyester

Vikt: 6kg


Skötselråd: 

-       Maskintvätt 40C

-       Torktumla ej

-       Vädra gärna eller om möjligt, lägg filten i några minusgrder då detta är ett bra sätt att undvika bakterier samt kvalster.


Att tänka på

Det finns inga kända risker med att använda ett tyngdtäcke eller en tyngfilt. Cura of Sweden rekommenderar dock att du rådfrågar en läkare innan användning om du har till exempel nedsatt lungkapacitet, har försvagade muskler, är gravid, har allvarliga hjärtproblem eller benskörhet.

Cura of Sweden

Cura of Sweden

Cura of Sweden ligger bakom det fantastiska Pearl tyngdtäcket - även känt som Cura-täcket - som på kort tid har blivit mycket populärt. Tyngdtäckets omslutande och massageliknande effekt gör det lättare för användaren att slappna av och komma till ro. Tyngdtäcket passar alla som vill uppnå en god natts sömn.

Leveranstid 1-3 vardagar
Fraktsätt Leverans via postombud

Den valda produkten levereras till ditt närmaste postombud. Du får ett sms när vi har packat och skickat din vara, samt får du ett sms när varan finns att hämta ut på ditt utlämningsställe. I sms:et finner du ett avi-nummer som ska visas upp på postombudet. Glöm inte att medtaga legitimation när du hämtar upp ditt paket.