Classic Collection Aspen Ullmatta Vit 170x230 har lagts till i din varukorg!

Gå till kassan

Fortsätt handla

 • Fri frakt på allt i hela Sverige
 • Öppet köp i 14 dagar

-30%
Classic Collection

Classic Collection Aspen Ullmatta Vit 170x230


4 893 kr

Rek pris: 6 990 kr

 • Fri frakt i hela Sverige
 • Öppet köp i 14 dagar

Leveranstid: 2-7 vardagar
Mer från: Inredning Mattor Rea

Aspen är en handvävd ullmatta i ofärgad vit ull från Classic Collection. Mattan har ett organiskt och naturligt uttryck med härligt tjocka kanter. Aspen är tålig med smutsavvisande egenskaper plus att den är vändbar. Ullens naturliga fetter gör att mattan står emot smuts och fläckar på ett effektivt vis. Eventuell smuts lägger sig på ytan och avlägsnas med fördel genom dammsugning eller vädring.

Varumärke Classic Collection
Färg Vit
Material Ull
Storlek 170 x 230 cm
Mått 170x230cm

 

Var god notera att luddning är ett normalt beteende för denna typ av matta och oftast lugnar det ner sig med tiden. Detta är också ett kännetecken för alla finare ullmattor. Det kan vara bra att veta att noppor/luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll.

 

Classic Collections produkter är tillverkade för hand och därför helt unika. Detta medför att avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser skapar en levande och unik produkt. Ta väl hand om din nya matta så kommer den pryda ditt hem under en lång tid. 


Då Classic Collections mattor är handgjorda förekommer en storleksvariation om +/- 5%


Skötselråd:

 • Damsug mattan regelbundet dock gör detta endast utan borste. Dammsug på båda sidorna.

 • För att minska slitage på både matta och golv, använd gärna ett mattunderlägg. Dessa finner du bland tillvalen.

 • Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben. 

 • Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler, dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering. Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning.

 • Exponera inte mattan för direkt solljus.

 • Ta alltid bort fläckar direkt när de uppstår. Mindre fläckar kan oftast tas bort med en ljus, ren & fuktig trasa och galltvål eller diskmedel. Skumma upp medlet med ljummet vatten innan det appliceras. Torka sedan försiktigt bort fläcken. Det är viktigt att inte "gnugga".

 • Lämna alltid in din matta till ett tvätteri för fackmässig plantvätt. Efter tvätt kan mattan i vissa fall bli ”bubblig” detta brukar försvinna efter användning

 • Undvik kemtvätt i den mån det går då vätskorna torkar ut fibrerna.

 • Rotera mattan regelbundet för jämnt slitage.

 


Classic Collection

Classic Collection

Classic Collection står för tidlös design. Basen är de handvävda mattorna av finaste ull. Till det adderas kuddar och plädar i tidlös design. Classic Collection grundades 1995 och importerade då klassiska handknutna mattor från Iran, Pakistan, Kina, Nepal och Indien.

Leveranstid 2-7 vardagar
Fraktsätt Hemleverans

Den valda produkten levereras hem till dig med fri hemleverans till port eller tomtgräns. Dagarna innan leverans blir du aviserad via sms av transportbolaget för att bestämma dag och tid för din leverans.