Jonathan Adler

 

Och så kom Jonathan Adler till Sverige.

 

Eller ja, till Sleepo.se rättare sagt, som är första e-handelsbutiken i Sverige att ha produkterna. 

 

Som jag längtade efter att få öppna den där kartongen! Jonathan Adler är något utav det hetaste man kan hitta just nu, och hans rötter som keramiker gör sig på något sätt tydligt i precis allting han gör. Inte bara i den utsökta lilla vasen, utan även i kuddarnas mönster och doftljusets maskulina tyngd. 

 

Jonathan Adler

 

Jonathan Adler

Jonathan Adler 

Det här är produkter som, även om de inte smälter in obemärkt i stilen i mitt eget hem, man vill ha små guldkorn av. En vas (kanske den med mustaschen!) här och en pläd där. Och jag vill köpa och ge bort! Slå in i vackert papper och skicka till den där brodern jag har som jag alltid retat för hans designkänslighet; han skulle för första gången bli tyst om han fick veckla fram en Adler-vas att ställa på vardagsrumsbordet och tjusa sig över. 

 

Där skulle den göra sig perfekt. 

 

Stilren, neutral, vacker. 

 

 

Jonathan Adler

 

Jonathan Adler 

Jonathan Adler

 

Det är ju det som är så fantastiskt kul med design;

 

hur man även om det inte passar i ens egen miljö så snabbt kan hitta en mottagare som skulle bli överlycklig. Och hur en kvist från ett lärkträd kan få ett helt annat utseende när den lyfts ur en turkos, tung urna och istället placeras i något utsökt och snirkligt. 

 

Och det är häftigt att veta att jag fingrat på sådant som mycket snart kommer finnas i många trendkänsliga hem, som kommer få en plats som gör dom rättvisa. 

 

Välkommen, Adler. Du kommer göra många människor mycket lyckliga. 

(Däribland min bror). 

   

/Emma

 

Se Jonathan Adlers produkter här