Om den populära kontinentalsängen

Det är många som ställer sig frågan: Vad är en kontinentalsäng? I detta inlägg ska jag försöka besvara frågan. Det finns flera olika sängtyper att välja mellan och på senare år har kontinentalsängen blivit alltmer populär. Vad är det som gör sängen så populär? En kontinentalsäng har flera lager av olika madrasser, vilket gör att den ser lite lyxigare ut. På finare hotell brukar man hitta denna säng och nu har den också hittat in i våra egna sovrum.

Kontinentalsängens olika lager

För att få den optimala följsamheten togs kontinentalsängen fram. Kontinentalsängen består av flera delar och lager. Den första delen av kontinentalsängen består av en underdel, själva sängramen. En mittendel, den vändbara madrassen och en överdel- bäddmadrassen. Den vändbara madrassen är vanligtvis uppbyggd på 10-15 cm hög pocketfjädring. Rammadrassen i botten har vanligtvis en 10-15 cm hög bonnellfjädring.

Varför ska man köpa en kontinentalsäng?

För bästa möjliga förutsättningarna för god nattsömn är kontinentalsängen en bra sängtyp att välja när man ska köpa ny säng. Kroppens vikt sprids på ett optimalt sätt i en kontinentalsäng eftersom att man har både en bottenresårmadrass och en resårmadrass som ger en unik fjädringseffekt. 

Det bästa med kontinentalsängen enligt mig är att man slipper skarven i mitten och den finns i flera varianter och i en prisklass som passar alla!

Vi har även skrivit ihop en sängguide där man kan läsa mer om kontinentalsängen och andra sängtyper. Här hittar ni sängguiden: www.sleepo.se/sangguide.html 

Ni hittar alla våra kontinentalsängar som vi säljer här: www.sleepo.se/sangar/kontinentalsangar.html

 

Sov gott med en kontinentalsäng!

Emelie