Klinta & Co ljus

 

  

Jag älskar doften av bak. 

 

Särskilt i juletid när huset fylls av en slöja av dofter; när man möts av nejlika, saffran, kardemumma och apelsin, och kastas tillbaka till så många minnen. Är det så även för er? Doftminnen. Några av de starkaste minnen man har. 

 

I mitt fall är det så starkt förknippat med min mormor, som drev ett bageri och som alltid stod i köket i vår lilla tätorstvilla när jag kom hem från skolan, med mjöl upp till armbågarna och med en kökshandduk invikt i byxlinningen som förkläde. 

 

 

Klinta & Co ljus

  Klinta & Co ljus

 

Klinta & Co ljus

  

 

Nu för tiden bakar jag så ofta jag kan med min son;

 

jag vill ge honom samma varma känsla i kroppen när han blir vuxen som jag får när ugnen går varm i köket och plåt efter plåt med lussebullar plockas ut och radas upp. Och jag tror att min starka kärlek till doftljus kommer just från mina doftminnen; 

 

även dagar när jag inte hinner eller kan baka vill jag ha samma mjuka slöja i rummen och få samma lugna känsla i magen.

 

 

Klinta & Co ljus

  

 

Och den här tiden på året, när mörkret är tätt utanför rutorna och kylan letar sig in mellan golvspringorna, vill jag ha ljus som doftar så mycket värme det bara går som motsats till vädret -

 

jag vill ha kryddig chai och len apelsin med ett sting av chili, jag vill ha sidenmjuka dofter som inte tar över utan bara lägger sig ovanpå som nysnö på hus eller tvättade lakan över kroppen när man går och lägger sig.

 

Jag vill komma hem och leta upp tändaren och sen ställa ett i varje rum;
vackra och doftrika

 

och till bredden fulla av minnen. 

 

/Emma

 

Just nu: 10% rabatt på alla Klinta doftljus. Passa på och lys upp julen!