Chhatwal & Jonsson

 

Det här, mina damer och herrar, är kärlek. 

 

Ett mjukt, tjockt överkast med blå botten och vitt tryck, ihoprullat och i väntan på att användas någonstans i hemmet där det kan få ligga ifred och sprida skönhet. För det är skönhet, av den sorten som ögonen fastnar på och hjärtat slår för och hjärnan vägrar släppa taget om.

 

Ett av de vackraste textilier jag sett på länge. 

 

Chhatwal & Jonsson

  

Jag minns inte var jag såg det först.

 

Förmodligen hos House of Philia, där ser man ju det mesta först, men jag minns att jag liksom stannade till för någon sekund. Betraktade. Hade miljoner av bilder i mitt huvud på hur detta överkast fanns i vårt hem. På sängen, i soffan, i fåtöljen, liggande sömnigt halvvägs ner på golvet vid fotändan efter en natt då snön yrt utanför och små barnfötter sparkat mjukt bland dun, bomull och lakan. 

 

Det hade, redan då, flyttat in. 

 

Det visste bara inte om det. 

 

Chhatwal & Jonsson

  

Jamen, titta bara på dom! 

 

Ett stort och ett litet. Det stora som kanske får i uppgift att pryda sängen, vara det första man vilar ögonen på när man kliver in i sovrummet. Att värma salukirumpor och dölja en hastigt bäddad säng när det vankas besök. Som ett skimmer över skavankerna, liksom. Och det lilla? Det skulle kunna få ligga i soffan; nära till hands de kvällar man vill svepa något om sig då tv:n visar thriller och brasan sprakar hörbart någon meter bort. 

 

Enkelsängsöverkast i lagom format för en vintertrött kropp och ett hem som längtar efter dagsljus och som skulle behöva livas upp. 

 

Chhatwal & Jonsson

Chhatwal & Jonsson 

Chhatwal & Jonsson

 

Jo, de passar överallt. Jag har testat.

 

De passar på sängen över en saluki, de passar i soffan med sina mjuka linjer hängande över armstödet, de passar på kaklet framför sovrummets öppna spis. De passar i den engelska fåtöljen jag gav mannen i morgongåva. De passar hopvikta och utfällda, slarvigt kastade eller strategiskt placerade. 

 

Det här är, i sanning, världens vackraste överkast. 

 

Och nu, när jag fått känna, klämma, väga det i händerna, ska det ingenstans. Nu har det flyttat in. 

 

På riktigt. 

 

/Emma

 

Under 3 dagar har du också chansen att förälska dig - med 20% rabatt! Koden "kärlek" ger 20% på Chhatwals Impression-överkast (det blåa samt det gråa) till och med den 21 Jan. Överkastet hittar du HÄR.