• Fri frakt
  • Fri retur
  • Öppet köp

Bäddmadrasser

 
Namn Pris Nyheter Popularitet

Bäddmadrasser hos Sleepo.se


Den tunnare madrass som placeras ovanpå den egentliga madrassen eller resårbottnen kallas bäddmadrass, och denna fyller flera funktioner. För de första förbättrar den madrassens komfort. Är din madrass lite för hård eller mjuk för din smak, går detta att justera med en bäddmadrass. På så vis behöver du inte köpa en ny madrass varje gång sina sömnpreferenser ändras. Det finns bäddmadrasser i olika tjocklekar och med olika hårdhet beroende på vad du finner bekvämt – något som givetvis är en individuell smaksak men också beror på din kroppsvikt. Generellt sett gäller att ju tyngre man är, desto fastare sovunderlag föredrar man. En annan faktor är ens ålder - allteftersom man blir äldre föredrar man ofta en fastare madrass. En bäddmadrass kan göra stor skillnad för sovkomforten i exempelvis båten, husvagnen eller sommarstugan, där sängmadrasserna i regel inte är av högsta kvalitet. För det andra skyddar även bäddmadrassen madrassen mot slitage, vilket för att den håller längre. Den absorberar också svett från din kropp när du sover vilket ökar madrassens livslängd avsevärt och gör att den håller formen bättre. Den skyddar också sängens madrass mot fläckar som, i värsta fall, kan vara omöjliga att få bort. För det tredje gör bäddmadrassen att det blir enklare att bädda, eftersom du stoppar lakanet om bäddmadrassen istället för själva madrassen, som ofta är för tjock för att lakanet ska nå runt.

 

För att säkerställa att din nya bäddmadrass ska hålla länge är det viktigt att du tar hand om den. Vädra den regelbundet och se till att vända på den åtminstone någon gång i halvåret. Vänd den upp-och-ned samtidigt som huvud- och fotända byter plats. Denna rotation förhindrar att bäddmadrassen slits på samma ställen och försämrar dig sovposition. När du avlägsnat bäddmadrassen kan du gärna passa på att dammsuga madrassen under för att hålla sängen fräsch. Tvätta även det avtagbara överdraget vid behov. Bäddmadrasser finns med en rad olika stoppningsmaterial: naturlatex, kallskum, polyester, dun, softex med mera. Naturmaterial leder bort fukten bättre än syntetmaterial och skapar därmed en fräschare sovmiljö. Latex är till exempel dyrare än syntetmaterial, men det är ett material som andas effektivt och som har en lång livslängd. Valet av material kan göra stor skillnad för kvalitén på din nattsömn. 

 

Sätt en guldkant på tillvaron – gör din säng perfekt genom att unna dig en riktigt skön bäddmadrass. Vi säljer bäddmadrasser från ledande tillverkare såsom Tempur, Stjärnbädden, Mille Notti och Kinnabädden. Bäddmadrasser från dessa tillverkare har utvecklats genom åratal av testande och ständiga förbättringar av stoppningsmaterial, ytmaterial och form. Den mångåriga erfarenhet av säng- och madrassbranschen som de besitter garanterar dig en ljuvlig sovkomfort.