• Fri frakt
  • Fri retur
  • Öppet köp

Ethimo Knit Stol - Svart Mahogny 2-pack

Leveranstid: 8-12 vardagar
15 290 kr
Fri frakt och fri retur Snabb leverans 14 dagars öppet köp Stort sortiment

Produktbeskrivning

Detaljer

Bekväm stol i svart mahogny och sits i flätat rep. Perfekt för balkong eller uteplats! Den svarta färger ger stolen en modern känsla och gör att den passar in utmärkt vid de flesta uteplatser. 

Möbler i Knit serien har delar tillverkade i platt syntetiskt rep som har vävts ihop. Materialet är extremt tåligt mot UV-strålning och slitage från väderförhållanden vilket gör det optimalt att använda på utemöbler. 

Alla möbler från Ethimo som är tillverkade i färgat trä har en bas i mahogny som kommer från kontrollerade skogplanteringar i Indonesien. Mahogny är ett väldig hållbart trä, extremt användbart för utemöbler och används vanligen som material i båtar. Efter att träet har torkats så behandlas det med en fogmassa som stänger träets porer och därmed gör det vattentätt. Efter denna behandling så målas mahognyträet med färg som är tåligt mot väderförändringar så som regn, vind och UV-strålning.

OBS! Stolen säljes i 2-pack! En artikel i kassan innebär köp av två stolar.

 

- Material: Mahogny & flätat rep

- Mått (BxDxH): 60 x 54 x 78 cm

- Sitthöjd: 45 cm

- Vikt: 5 kg

- Armstöd: Nej

Om Ethimo
Det italienska utemöbelvarumärket Ethimo grundades i slutet på 70-talet av familjen Confidati som en spännande verksamhetssatsning där målet var att skapa stiliga och eleganta utemöbler som skulle bli en naturlig förlängning av hemmets invändiga inredning. När familjen Confidati anlade en pionodling växte behovet att välkomna de tusentals besökare som vallfärdade till pionodlingen med bekväma och snygga utemöbler och för drygt 30 år sedan levererades de första utemöblerna till den idag 15 hektar stora pionodlingen.

Ethimos kollektion består idag av alla sorters utemöbler, allt ifrån loungegrupper, solsängar och matgrupper till parasoller, utebelysning och hammockar. Med en maximal noggrannhet och stor omsorg skapar Ethimo detaljer som tillsammans med högkvalitativt material som stål, aluminium, teak, vintage patinerad teak samt flätad konstrotting bidrar till unika utemöbler. Den miljövänliga profil som företaget har idag återspeglar sig bland annat genom att man vid tillverkning av exempelvis teak endast använder sig av kontrollerade skogsodlingar som främjar skogsplanteringen och på så vis tillverkar ekologisk teak. All aluminium och stål som används genomgår en anti-gift behandling innan det färgas med miljövänlig färg medan allt LightWick material är återvinningsbart. 

 

Specifikationer

Leveranstid 8-12 vardagar
Varumärke Ethimo

Leverans

Leveranstid 8-12 vardagar
Fraktsätt Hemleverans

Kundrecensioner

Bli först med att recensera denna produkt

Skriv din egen recension

Vilket betyg ger du denna produkt?

Rating